maxi cosi rodi xpTijdens de ontwikkeling gedragen de kinderen zich altijd anders. Het is daarom prettig als de autostoel zich aanpast aan het kind, dit doet de Maxi Cosi Rodi XP. Of dat het kind nu groot is of klein, deze autostoel doet zijn weg. Alles kan namelijk precies worden afgestemd op de groeiontwikkeling van het kind, zelfs de rugleuning en de breedte van het stoeltje. Het kind krijgt bescherming dankzij de hoofdsteun. Door de ergonomische lendensteun wordt de onderrug van het kind beschermd, ook de heupen worden dan goed beschermd. Het voordeel van de Maxi Cosi Rodi XP is ook dat deze licht is van gewicht en dus eenvoudig overgeplaatst kan worden naar een andere auto. Ideaal als je een kindje een keer bij iemand anders gaat logeren of door iemand anders opgehaald moet worden.

De eigenschappen van de Maxi Cosi Rodi XP

De Maxi Cosi Rodi XP is geschikt voor kinderen vanaf 15 kg tot maximaal 36 kg. Deze autostoel wordt ingezet voor kinderen vanaf ongeveer 3,5 jaar. De eigenschappen van de Maxi Cosi Rodi XP zijn van belang, het is namelijk een groep 2/3 autostoel en deze is dus geschikt voor langere tijd, kinderen die in de groei zijn. De autostoel voldoet aan de ECE R 44/04 normen en is eenvoudig in de auto te installeren. Er is een zeer fijne steun voor het hoofdje en de rug aanwezig. De steun in de rug groeit met het kindje mee in de lengte maar ook in de breedte. Er is optimale hoofdbescherming aanwezig, er kan ook worden gesproken van een optimaal verloop van de autogordel doordat er gordelhaken aanwezig zijn. Door de leuning verstelbare hoek past de Maxi Cosi Rodi XP op elke autozitting. De Maxi Cosi Rodi XP is voor zitplaatsen die een driepuntsgordel hebben en de bekleding is eenvoudig af te nemen en te wassen, hij weegt slechts 3,2 kg.

Specificaties van de Maxi Cosi Rodi XP

De Maxi Cosi Rodi XP wordt geleverd in het zwart en is uit het collectiejaar 2010. De bekleding is goed uit te wassen en hij weegt 3,2 kg. De Consumentenbond heeft de Maxi Cosi Rodi XP getest en daaruit is een score gekomen van een 7. Het testoordeel van de ANWB was goed. In totaal heb je twee jaar fabrieksgarantie op de Maxi Cosi Rodi XP. Een ideale autostoel als jouw kinderen volop in de groei zijn en veel in de auto aanwezig zitten, je wil ze toch ook veilig vervoeren en goed beschermen onderweg?

Maxi Cosi Rodi XP reviews

  • Ik denk dat dit autozitje geweldig is. Ziet er fantastisch uit en luxe, voelt geweldig, mooi en zacht en de basis die in de auto zit houdt het goed vast als je door bochten gaat maar het schijnt dat vaste houding van autostoel niet in alle auto’s goed past alhoewel je deze niet perse hoeft te gebruiken. We hebben autostoeltjes geprobeerd en deze stoel is de enige dat mijn zoon het hoofd niet naar voren deed bij het verminderen van snelheid of stoppen met de auto. Ik zou de Maxi Cosi Rodi XP wel aanraden.
  • De stoel is comfortabel en licht van gewicht en is zeer eenvoudig te installeren en te verwisselen tussen auto’s. Het heeft een plaat die in de auto vastzit waar je de stoel inklikt wat het zeer gemakkelijk maakt. De stoel kan qua hoek versteld worden en heeft een goede zijdelingse hoofdsteun voor het kind. Het ontwerp is eenvoudig en gemakkelijk schoon te houden, zonder kieskeurig details.
  • Onze kinderen houden van hun Maxi Cosi Rodi XP! We kochten ze omdat we op verschillende websites goede recensies hadden geleden over de veiligheid en het is zeer indrukwekkend! De kinderen zeggen dat ze er comfortabel inliggen en ze voelen zich volwassen! Makkelijk te installeren en die vaste basis is geruststellend.
  • Ik heb deze autostoel voor mijn beide dochters voor een paar jaar nu en hij ziet er nog zo goed als nieuw uit! Het is zeer duurzaam en veelzijdig en heeft onze familie goed geholpen. Het is een zekere stoel en biedt veel steun en bescherming. Zou het zeker opnieuw kopen!
Share Button