Autostoel

Waarom je een autostoeltje?

Autostoeltjes zijn van vitaal belang; ze zijn speciaal ontworpen voor baby’s en kinderen die de bescherming nodig hebben om ze te helpen het risico op ernstig letsel te verminderen.

Kinderen hebben een speciaal ontworpen autostoeltje nodig om ze veilig in een crash te houden. Baby lichamen zijn in de vroege stadia van ontwikkeling, die bescherming nodig hebben op basis van specifieke fysieke eigenschappen:

  • verschillende verhoudingen – baby’s hebben grotere hoofden en kleinere ledematen
  • baby’s belangrijkste organen zijn op verschillende plaatsen
  • botten en spieren van baby’s zijn niet volledig gevormd
  • baby’s zijn gevoeliger voor schade dan volwassenen.

Autostoeltjes zijn ontworpen om de meest kwetsbare gebieden van een kind te beschermen in elke fase van hun ontwikkeling.

Hoe lang gebruik je een ​​autostoeltje?

Het is het veiligst voor een kind om te reizen naar achteren gericht. Wat gebeurt er bij een botsing? Er zijn drie fasen voor elke auto-ongeluk:

Botsing voertuig: Wanneer een auto een extern object raakt dat niet meer beweegt en zeer abrupt is, leidt dat tot een snelle vertraging.

Humane botsing: de mensen in de auto bewegen in de dezelfde richting als dat zij in reizen, totdat er iets komt dat hen stopt. Als ongeremd, ze zullen botsen in de inrichting in de auto zoals de stoelen, het dashboard of andere passagiers. Ze kunnen ook door de ramen worden uitgeworpen. Dit kan leiden tot ernstig letsel of de dood.

Interne aanrijding: Zelfs als een persoon wordt vastgehouden zoals armen, benen en hoofd dan zal alles inclusief de organen blijven bewegen totdat ze momentum verliezen. Zachte organen kunnen allemaal worden beschadigd door het raken van de botten die hen omringen met hoge snelheid, inclusief hersenen in de schedel, ribben in de longen, lever en maag in het wervelkolom, en hart in het borstbeen.

Hoe een autostoel en veiligheidsgordel helpen?

Beveiligingssystemen (door de veiligheidsgordels en autostoelen) zijn ontworpen om drie dingen te doen:

  • mensen uit de buurt van het de buitenkant van het voertuig houden tijdens een botsing.
  • het momentum op een gecontroleerde manier verminderen.
  • de krachten van een botsing verdelen over de sterkste delen van het lichaam, met minimale beschadiging van de zachte weefsels.

Waarom kunnen kinderen niet gebruik maken van een veiligheidsgordel voor volwassenen?

Een drie-punts gordel is ontworpen om een ​​volwassene een vermijdbare verwondingen te beperken door de krachten te verspreiden bij een botsing over de sterke bekken en ribbenkast. Kinderen zijn te klein om de gordel voor volwassenen over hun schouders te doen en het bekken zitten niet op de juiste positie. De botten zijn niet sterk genoeg om de energie van een botsing te absorberen zonder dat het inwendige organen schaadt. Een goede kinderbeveiligingssysteem systeem biedt de beste bescherming voor kinderen als ze veranderen en groeien.

Kan ik een reiswieg gebruiken in plaats van een autostoeltje?

De veiligste manier is om baby’s in een naar achteren gericht autostoeltje te vervoeren. Een goed product zal helpen uw baby te beschermen in zowel de frontale en zijdelingse botsingen. Echter, reiswiegen kunnen een goede oplossing voor pasgeboren baby’s zijn. In dit geval zou je een reiswieg moeten hebben met goede testresultaten. Er zijn echter een aantal nadelen aan het gebruik van dit type autozitje waar u zich bewust van moet zijn:

  • Een reiswieg zal veel ruimte innemen op de achterbank, wat niet erg praktisch is als u meerdere kinderen zal moeten vervoeren.
  • Ze kunnen zeer lastig te installeren zijn.

Ze zijn in de meeste gevallen alleen geschikt voor kinderen tot 10 kg. Ouders kunnen veranderen in een naar voren gerichte zitplaats (Groep 1 van 9 tot 18 kg). Beschouw het veiligst om uw baby in de laagste groep autozitje te houden totdat ze het maximale gewicht bereiken of ontgroeien. Een kinderwagen reiswieg nooit gebruiken in een auto, tenzij het is goedgekeurd voor gebruik als een autostoeltje.

Share Button
Scroll naar boven