Kinderstoel

Welke kinderstoel is het meest geschikt voor je kindje? Wij helpen je daar een handje mee!

De beste kinderstoel zal je kind veilig houden en veilig tijdens de maaltijd en zijn gemakkelijk schoon te maken en op te slaan.

Hoeveel heb ik nodig om te besteden aan een fatsoenlijke kinderstoel kopen?

Je hoeft niet honderden euro’s te besteden aan een fatsoenlijke kinderstoel, wat wel een opluchting zal zijn om te horen. Zeker als je al het grootste deel van je baby budget hebt besteed aan een kinderwagen, autostoel en babyfoon. Het bedrag dat je te besteden heft zal grotendeels worden bepaald door het type dat je wilt. Lichtgewicht, opvouwbare modellen zijn het goedkoopst, terwijl de houten modellen meer kosten, maar deze zijn gemaakt om mee te groeien met je kind. Kinderstoelen variëren in prijs van slechts een paar tientjes tot honderden euro’s, dus het vinden van de beste stoel die past bij je budget is een beetje onderzoek waard. Stokke Tripp Trapp Kinderstoel adviesprijs 239 euro

Wat kinderstoel functies moet ik op letten?

Tuigje: Het spreekt vanzelf dat je baby te allen tijde veilig in de stoel moet zitten en nooit laat hem of haar zonder toezicht. De meeste kinderstoelen komen met een vijf-punts gordel, maar sommigen zullen er alleen zijn met een heupgordel. De meesten zullen ook worden geleverd met een stevige kruis balk om te voorkomen dat je baby naar voren uit de stoel glijdt. Dit is vooral handig als je een verwijderbare bak wilt, zodat je de stoel in de buurt van de eettafel te verplaatsen. Een fatsoenlijke vijf-punts gordel, goed afgesteld en voorzien, zal de baby voorkomen proberen om op te staan ​​of te klimmen.

Kinderstoel blad: Als algemene regel geldt, hoe groter het blad, hoe beter. Sommige bladen komen met plaatsen om een ​​kop neer te zetten, terwijl anderen komen met dubbele laag waardoor het opruimen veel gemakkelijker is als je gewoon de bovenste laag kan verwijderen. Kijk uit voor plaatsen waar bijvoorbeeld nog rozijnen kunnen zitten of Bolognese er tussen gepropt is. Dat kan allemaal het reinigen wat lastiger maken. Een dienblad dat verstelbaar en afneembaar is echt een handige functie om op te letten, omdat je baby veel extra ruimte nodig zal hebben in de stoel als hij of zij groeit.

Kinderstoel kussen en comfort: De meeste hoge stoelen worden geleverd met een kussen. Dit maakt de stoel meer comfortabel voor je baby. Het maakt natuurlijk wel meer werk vanwege het schoonmaken. Bespaar jezelf zoveel mogelijk schrobben door te kiezen voor een hoge stoel met zo weinig mogelijk  naden, vouwen en spleten in de bekleding. Kijk uit voor geweven stoffen of die alleen met de hand te wassen zijn. Ons advies is om een ​​model te kiezen dat afwasbaar is of wordt geleverd met de machine-wasbare hoezen.

Verstelbaarheid: Een kinderstoel die eenvoudig aan te passen is maakt maaltijden een stuk eenvoudiger. Kan je de lade of steunstukken aanpassen of de gesp losmaken van de gordel en het opvouwen van de zitting. Je bent waarschijnlijk elke dag wel even bezig om het aan te passen vanwege spelen of eten. Met een kind in de stoel is het dus van essentieel belang om een kinderstoel te hebben die gemakkelijk in gebruik is.

Opvouwbare kinderstoelen: Niet alle kinderstoelen kan je eenvoudig opvouwen voor opslag.  Dus als je weinig ruimte in huis hebt is het de moeite waard om een kinderstoel te kiezen die gemakkelijk en met minimale inspanning in te klappen is om op te bergen. Bij sommige kinderstoelen moet je eerst de lade weghalen voordat je het vouwen, wat irritant kan zijn als je dit meerdere keren per dag moet doen. Hoewel sommige handige plekken hebben op de lade in te schuiven in het frame wanneer de stoel niet in gebruik is.

Gemakkelijk te reinigen: Laten we eerlijk zijn, het eten kan een rommeltje veroorzaken. Dit is ongeacht of je kiest voor baby die drinkt uit de fles of een puree eet. Sommige kinderstoelen hebben meerdere hoeken en gaten waar je kleintje net zit te wachten om de Bolognese of rozijnen te gooi om het vervolgens weken later vinden.

Veiligheid: wat moet ik weten?

Kinderstoelen moeten tal van standaarden passeren voordat ze op de markt kunnen worden verkocht.

Kan ik een pasgeboren baby in een kinderstoel plaatsen?

Nee, meestal niet. Wanneer je de baby kan zitten zonder hulp en de controle heeft over zijn of haar hoofd en nek, kan je beginnen met een kinderstoel. Dit is over het algemeen ongeveer zes of zeven maanden. Echter, sommige multifunctionele hoge stoelen zijn voorzien van een zitting voor pasgeborene, wat betekent dat je baby kan naast je aan tafel kan zitten op dezelfde hoogte als de rest van de familie, zelfs als hij of zij niet kan zitten zonder hulp.

Share Button
Scroll naar boven